Algemene huurvoorwaarden

Algemene voorwaarden

 1. Bij reservering dient een voorschot betaald te worden van 50%.
  Door het betalen van het voorschot wordt de gevraagde periode gereserveerd en aanvaardt de huurder onderstaande huurvoorwaarden.
  Het saldo en de waarborg van € 500,00 dient op de rekening te staan 3 weken voor aankomst met vermelding van naam en periode. Bij niet tijdige betaling zal de reservatie geannuleerd worden.
  De waarborg wordt u ten laatste 2 weken na uw verblijf teruggestort (verminderd met verbruik water, gas en elektriciteit volgens meteropname , eventuele schade of bijkomende kosten)
  Opgepast : bij eventuele schade is de huurder (de identiteit van de persoon die de reservatie doet) aansprakelijk voor de volledige schade, ook als die hoger is dan de betaalde waarborg. Indien eventueel aangebrachte schade het bedrag van de waarborg overschrijdt, wordt deze achteraf gefactureerd.
 2. Omwille van het veelvuldig gebruik van hout en de branddetectoren mag er in de woning niet gerookt worden. Er mag enkel buiten gerookt worden, maar we vragen met aandrang om geen sigarettenpeuken achter te laten. Gelieve dit niet-rokers beleid te respecteren.
  Om al onze gasten een rookvrije omgeving te garanderen, vragen we een schadevergoeding van €250 als we rooksporen zouden vaststellen (asse, geur, peuken…).
 3. Huisdieren zijn niet toegelaten.
 4. Enkel de huurder en het aantal personen zoals afgesproken bij reservatie, hebben recht op bewoning van de vakantiewoning tijdens de aangeduide periode. Bij reservatie zal het aantal volwassenen en kinderen vermeld worden en elke latere wijziging moet gemeld worden.
  De eigenaar heeft het recht in geval van niet naleving van bovenstaande regels, de huurders uit de woning te zetten en/of een schadevergoeding te eisen van € 500,00.
  Wij behouden als eigenaar/verhuurder steeds het recht om tijdens uw verblijf en na ons verzoek, de verhuurde ruimtes te betreden of te laten betreden voor controle en dringende onderhoudswerkzaamheden.
 5. De eindschoonmaak zit inbegrepen in de huurprijs. Niettemin behoudt de eigenaar zich het recht om een extra bedrag met de waarborg te verrekenen ,indien de woning in slechte staat wordt achtergelaten.
  Gelieve bij uw vertrek al het materiaal en de meubels die u eventueel verplaatst heeft terug op hun oorspronkelijke plaats te zetten.
  Serviesgoed, pannen en kookpotten zijn proper en droog weggeruimd.
  Ook alle elektro-apparaten en barbecue moeten netjes gereinigd zijn.
  Bij vertrek haalt de huurder het mogelijk gehuurd bedlinnen af en legt deze in het bad of douchebak samen met het eventueel gehuurd badlinnen. Gelieve dit per kamer te houden en niet te mengen. Het eventueel gehuurd badlinnen mag niet meegenomen worden voor strandgebruik.
 1. Alle afval moet meegenomen worden bij vertrek. U vindt een dumpingplaats op ca. 800m langs de Kaai of in de Genklaan. PMD, papier en glas zijn gratis.
  Restafval: €0,50 voor zak van 50l en €0,20 voor zak van 20l
  Indien u tóch wenst dat wij uw afval verwijderen dan kan dat maar dan rekenen we een forfaitaire kost van €50 aan. Dit wordt verrekend met de waarborg.
 2. Het gebouw, inclusief verhaal huurder is verzekerd (met een franchise).
  De verhuurder is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen
 3. De huurder zal ons onmiddellijk op de hoogte brengen indien hij schade aanricht. 
 4. Eventuele klachten moeten binnen de 12 u na aankomst telefonisch meegedeeld worden. Er zal dan zo vlug mogelijk naar een oplossing gezocht worden.
 5. Indien door overmacht de woning niet meer bewoonbaar zou zijn , zal de huurder de huur van de nog te huren periode terugbetaald krijgen, echter zonder verder bijkomende schadevergoeding.
 6. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele onderbrekingen in stroom of watervoorziening.
 7. De huurder heeft gratis de beschikking over TV, internet en alle huishoudapparaten. Hij kan geen geldelijke of andere schadevergoeding eisen indien één van deze toestellen defect zou zijn. Hij wordt vriendelijk verzocht alle defecten aan de eigenaar te melden. Wij zullen al het mogelijke doen om het defect zo vlug mogelijk te herstellen.
 8. De woning ligt in een rustige woonbuurt. Wij vragen met aandrang om de rust van de buren te respecteren tussen 22.00u en 8.00u en niet voor de garages van de buren te parkeren.
 9. De woning is bedoeld voor gezinnen met kinderen en niet voor groepen feestvierders.

Annuleringsvoorwaarden

 • Bij reservatie betaalt u 50% van de boekingskost. Uiterlijk 3 weken voor aankomst moet het saldo + de waarborg (500€) betaald worden.
 • 100% restitutie wanneer u binnen 48 uur na het reserveren en storten van het voorschot annuleert, mits de incheckdatum ten minste 21 dagen later is. 
 • 100% restitutie wanneer je ten minste 3 maand voor het inchecken annuleert
 • 50% restitutie wanneer je ten minste 3 weken voor het inchecken annuleert. 
 • Geen restitutie wanneer je minder dan 3 weken voor het inchecken annuleert.